Metro en ANP
Metro en ANP Sport 20 mrt 2019 / 17:05 uur

Mathieu van der Poel per ambulance afgevoerd na val

Mathieu van der Poel is tijdens de eindsprint van Nokere Koerse lelijk onderuitgegaan op de kasseien. De 24-jarige Nederlands kampioen op de weg raakte betrokken bij een valpartij en heeft daarna ook nog een botsing met een andere renner moeten incasseren.

Schouder en knie

Er lijkt sprake te zijn van een ernstige blessure, de sporter is overgebracht naar een ziekenhuis waar zijn kwetsuren nader onderzocht worden. Van der Poel zal vermoedelijk enige tijd uitgeschakeld zijn.

De wielrenner van Corendon werd op een brancard in de ambulance gereden en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens ploeggenoot Stijn Devolder heeft Van der Poel pijn aan een schouder en een knie.

Update 18.28: Hoewel de schade ernstig leek te zijn, lijkt het qua ernst mee te vallen. Zijn ploeg laat via sociale media weten dat hij erg veel pijn heeft maar niks heeft gebroken. Van der Poel heeft enkel kneuzingen en schaafwonden opgelopen.

Mathieu van der Poel per ambulance afgevoerd na val
Van der Poel heeft behoorlijk veel pijn ©Eurosport, screenshot

Nederlandse zege

De zege ging naar Cees Bol van Sunweb. De 23-jarige Nederlander bleef de Duitse sprinter Pascal Ackermann voor en boekte zijn eerste zege voor Sunweb.

Mathieu van der Poel maakte zijn opwachting op de weg in Vlaanderen. De wereldkampioen veldrijden en Nederlands kampioen op de weg maakte in februari zijn eerste kilometers op de weg in de ronde van Antalya waar hij de eerste rit won. Sprinter Fabio Jakobsen won Nokere Koerse vorig jaar. Hij deed dit jaar niet mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mathieu van der Poel per ambulance afgevoerd na val
Sluiten