Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 3 mrt 2019 / 15:42 uur

Lavreysen pakt baanwereldtitel op de sprint

Dat Nederland de wereldkampioen bij het WK sprint bij het baanwielrennen zou gaan leveren, dat was al vroeg bekend. De vraag was alleen wie het zou worden: Jeffrey Hoogland of Harrie Lavreysen.

De allereerste sprint werd overtuigend gewonnen door Lavreysen. Hij moest buitenom komen bij zijn landgenoot, maar deed dat uiteindelijk zonder al te veel problemen. Ook tijdens de tweede omloop was hij de baas en dus mag hij zich de snelste wielrenner te wereld noemen.

Succesvol weekend

Voor de Nederlandse ploeg was het toch al een succesvol sprintweekend. Oranje werd eerder dit weekend al kampioen op de teamsprint. Kirsten Wild won even daarvoor al brons op de puntenkoers, een onderdeel waarop ze de regerend wereldkampioen was. De Nederlandse had eerder op het WK echter al twee wereldtitels en een zilveren plak gepakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lavreysen pakt baanwereldtitel op de sprint
Sluiten