Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Groenewegen wint de openingsrit in Parijs – Nice

Dylan Groenewegen heeft in Parijs-Nice de zwaar betwiste eerste etappe gewonnen. De Nederlander nam in een lichte sprint bergop de maat van zijn Australische concurrent Caleb Ewan. Ook de derde plaats was voor een Nederlander met Fabio Jakobsen.

Waaiervorming

De openingsrit met aankomst in Saint-Germain-en-Laye was kort (138,5 kilometer), maar enorm zwaar door de vele wind, wat de kans bood voor waaiers. Het peloton lag dan ook al snel in meerdere stukken.

Jumbo-Visma deed het uitstekend en was met zes van de zeven renners vooraan te vinden. In de slotfase sprong Philippe Gilbert nog weg vanuit het peloton, maar hij kon het niet volhouden, waarna Groenewegen nipte de snelste bleek.

Groenewegen wordt ook direct de eerste leider van Parijs-Nice en kan daar mogelijk nog wel een paar dagen van genieten, want de komende twee dagen zijn het normaliter ook sprintersritten.

Derde overwinningen van 2019

Het was voor Groenewegen zijn derde zege van het seizoen en zijn eerste op WorldTour-niveau. Voor Jumbo-Visma is het alweer zege nummer zes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.