Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 mrt 2019 / 13:34 uur

Fan rent het veld op en slaat speler tegen de grond

The Second City Derby wordt al een paar jaar niet meer in de Premier League uitgevochten, maar op het tweede niveau van Engeland. Dat betekent echter niet dat de wedstrijd tussen Birmingham City en Aston Villa geen wereldnieuws meer kan worden.

Helaas gebeurt het niet op een positieve manier. Bij een fan van Birmingham liepen na een paar minuten de emoties al zo hoog op dat hij het veld bestormde met een duidelijk doel voor ogen: Jack Grealish.

Overmeesterd

De middenvelder van Aston Villa ziet de fan niet aankomen en kan zijn ferme uithaal niet ontwijken. Hij gaat naar de grond, maar nog voordat de dader verder kan met het uitdelen wordt hij overmeesterd door een steward en andere spelers.

De wedstrijd is na een korte onderbreking gewoon verdergegaan. Halverwege de tweede helft maakte uitgerekend Grealish de openingstreffer van de wedstrijd, waarna hij geel kreeg voor te uitbundig juichen. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd.

Fikse straf

Het is niet onwaarschijnlijk dat er flinke straffen zullen volgen voor Birmingham City. De ‘fan’ kan sowieso een levenslang stadionverbod tegemoet zien. Daar zal de arbitragecommissie het wel over eens zijn. Vermoedelijk komt er nog een aanvullende straf bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fan rent het veld op en slaat speler tegen de grond
Sluiten