Metro en ANP
Metro en ANP Sport 17 mrt 2019 / 15:40 uur

AZ blaast Ajax weg in Eredivisie

Een slechte voorbode voor de aankomende wedstrijd tegen Juventus. Ajax is zondag door AZ van het veld geblazen. De Alkmaarders waren veel te sterk voor de Amsterdammers.

Nederlaag

De achterstand op koploper PSV is door de 1-0 van zondag naar vijf punten gegroeid. Ook betekent de nederlaag dat Ajax over twee weken voor eigen publiek tegen PSV niet om de koppositie zal strijden. Het is al de vierde nederlaag van dit seizoen in de Eredivisie.

In het stadion waar de wind vrij spel had, werd Ajax voor een groot deel van de wedstrijd van het veld geblazen door de thuisploeg die in punten gelijk kwam met nummer drie Feyenoord. De Amsterdammers hadden dezelfde formatie als in andere zware Europese wedstrijden dit seizoen, toen bracht de formatie hen veel succes.

Kwartfinale

Ajax wilde graag domineren in Alkmaar, maar kwam het eerste uur niet veel verder dan tegenhouden. Ook na de rust start AZ furieus. Guus Til weet uiteindelijk het punt te pakken waar de ploeg recht op had.

In de Champions League gaat het Ajax een stuk beter af. Daar staat de ploeg in de kwartfinale. In april worden twee wedstrijden tegen Juventus gespeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AZ blaast Ajax weg in Eredivisie
Sluiten