Metro
Metro Sport 5 mrt 2019 / 08:25 uur

Ajax vs Real Madrid: Your dreams are now

Ajax tegen Real Madrid. Dinsdagavond is het dan eindelijk zo ver: weer treffen de Amsterdammers de huidige titelhouder van de Champions League.

Succes

Ajax is al hard bezig met de voorbereidingen op de wedstrijd, dat blijkt uit een emotionele post op Twitter. Drie spelers worden uitgelicht, die allen een telefoontje krijgen van een geliefde om hen succes te wensen voor de wedstrijd. Zeker het kijken waard!

Titelhouder

Het eerste duel, de thuiswedstrijd voor de Ajacieden, verloor de ploeg. De mannen werden met 1-2 verslagen. De Amsterdammers stonden niet zo lang geleden al drie keer op een rij tegenover de Madrilenen in de groepsfase. Alle zes de duels werden destijds ruim verloren. Voor de laatste overwinning van Ajax op Real moet je terug naar 1995/96, toen werd er met 0-2 gewonnen in Bernabeu.

Real Madrid is op dit moment titelhouder van de Champions League, dat het toernooi inmiddels drie keer op een rij heeft gewonnen. Dat de finale in eigen stad – in het stadion van rivaal Atlético Madrid – wordt gehouden, zal ze alleen maar meer motiveren. Wel presteren ze dit seizoen beduidend moeizamer dan de voorbije jaren door het vertrek van onder andere Cristiano Ronaldo en trainer Zinedine Zidane.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax vs Real Madrid: Your dreams are now
Sluiten