Redactie Metro
Redactie Metro Sport 10 feb 2019 / 14:31 uur

Wüst pakt vierde WK-titel 1500 meter

Ireen Wüst heeft zondagmiddag bij de WK afstanden goud gewonnen op de 1500 meter. Met een toptijd van 1.52,81 pakte ze op deze afstand haar vierde WK-titel en verbeterde ze haar eigen baanrecord. „Dit is absoluut de mooiste."

Hulp van boven

Wüst had het de afgelopen tijd moeilijk door het overlijden van oud-schaatser en goede vriendin Paulien van Deutekom. De schaatster droeg haar zege zondag nadrukkelijk op aan haar oud-ploeggenote. „Ik hoopte dat ik iets speciaals kon doen. Ik wilde dit zo graag voor Paulien. Ik denk dat ze me vandaag een beetje heeft geholpen”, zegt een geëmotioneerde Wüst tegen NOS.

Ze had al aangevoeld dat het een heel speciale dag was. „Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest." Dat was volgens de schaatster ook een van de redenen dat de start niet zo goed ging. „Ik wilde zo graag. Dat het zo uitpakt is waanzinnig."

De zilveren plak gaat zondag naar de Japanse Miho Takagi (1.53,32). De Amerikaanse Brittany Bowe, eerder in Zuid-Duitsland winnares op de 1000 meter, moest genoegen nemen met brons: 1.53,36.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Wüst pakt vierde WK-titel 1500 meter
Sluiten