Metro
Metro Sport 9 feb 2019 / 14:14 uur

Compleet Nederlands podium bij 1000m schaatsen

Een mooi oranje gekleurd podium bij de 1000 meter schaatsen voor mannen op het WK afstanden in Inzell. Kai Verbij, Thomas Krol en Kjeld Nuis kwamen op de eerste, tweede en derde plaats terecht.

Troon

Nuis werd daarbij wel van zijn troon gestoten. De oud-titelhouder moest zijn plekje afstaan aan Kai Verbij, die met 1.07,39 een baanrecord te pakken had. Nuis kwam zelf op de derde plek terecht met 1.07,81.

Krol finishte om 1.07,62. De tijden komen niet in de buurt bij het wereldrecord, dat in handen is van Shani Davis (VS). Momenteel staat dat op 1.06,42, gereden in 2009. Kjeld Nuis heeft wel nog steeds de tweede en derde plek in handen van de top tien snelst gereden ritten. Die pakte hij in 2017 in Canada.

Nederlands podium

Dit is niet de eerste keer dat de drie heren samen op het podium staan. Vorige week was er ook al een compleet Nederlands podium in precies dezelfde opstelling. Toen ging het om de 1000 meter bij de wereldbekers schaatsen in Hamar. Bij de tweede wereldbeker in het Japanse Tomakomai was er ook al een volledig oranje podium. Het drietal stond toen ook samen op het podium, zij het in een andere volgorde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Compleet Nederlands podium bij 1000m schaatsen
Sluiten