Metro en ANP
Metro en ANP Sport 7 feb 2019 / 19:49 uur

Brons voor Sven Kramer op de 5000m

Sven Kramer verloor donderdag zijn wereldtitel op de 5000 meter. De 32-jarige Fries reed bij de WK afstanden in Inzell aanvankelijk de beste tijd (6.12,53). In de voorlaatste rit dook de Noor Sverre Lunde Pedersen daar ruim onder (6.07,16).

Roest veroverde zilver in zijn eerste WK-race op de 5000 meter (6.11,70). De onttroonde Kramer moest met brons genoegen nemen (6.12,53). Hij is achtvoudig wereldkampioen op de 5000 meter en drievoudig olympisch kampioen op deze afstand.

Niet de oude

Kramer zelf reageerde redelijk nuchter op zijn verlies. „Die derde plaats zegt me niets, maar is wel teleurstellend”, erkende de achtvoudige kampioen. „Het was gewoon niet goed genoeg. Dat is jammer, zeker omdat het een WK is. Ik moet op dit moment beter kunnen, daar had ik ook op gehoopt, al denk ik niet dat ik dan hier even 6.07 had gereden”, doelde hij op het indrukwekkende baanrecord dat zijn Noorse opvolger Sverre Lunde Pedersen neerzette.

Kramer, nog steeds niet helemaal de oude na zijn rugproblemen eerder dit seizoen, had tijdens zijn race al snel door dat titelprolongatie er voor hem niet zou inzitten. „In het begin ging het nog wel, maar de hele rit ging niet echt lekker. Ik wilde mijn rondetijden afbouwen naar het einde, maar die liepen juist op.”

Topvorm

De machtsgreep van Pedersen kwam voor Kramer niet echt onverwacht. „Hij verkeert in topvorm. Hij wint hier met een fantastische tijd. Pedersen heeft gewoon vakwerk afgeleverd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Brons voor Sven Kramer op de 5000m
Sluiten