Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Sport 2 feb 2019 / 20:17 uur

Ajax heeft het één helft lastig met VVV-Venlo

Ajax heeft zich goed weten te herstellen van de pijnlijke 6-2 nederlaag tegen Feyenoord. De Amsterdammers hadden het de eerste helft nog wat lastig met VVV-Venlo, maar wonnen daarna alsnog makkelijk: 6-0.

In de eerste helft groef VVV zich vanaf de eerste minuut in en daar had Ajax zichtbaar moeite mee. Alleen Dolberg kwam dichtbij een doelpunt: de Deense spits kreeg een voorzet van de linkerkant en schoot de bal prachtig achter het standbeen in de korte hoek. Doelman Lars Unnerstall stond een fabuleus doelpunt in de weg met een mooie redding.

Aan de andere kant was er ook gevaar. Spitsen Jay-Roy Grot en Peniel Mlapa gingen echter te slordig met de kansen om en daardoor bleef het werk voor Andre Onana beperkt.

Ziyech breekt ban

In de 35ste minuut was het dan toch raak voor Ajax. Hakim Ziyech kreeg makkelijk een vrije trap van scheidsrechter Allard Lindhout. De Marokkaanse Nederlander krulde hem vervolgens zelf achter Unnerstall: 1-0. VVV bleef stug verdedigen en ging ‘slechts’ met een 1-0 achterstand de rust in.

In de tweede helft ging Ajax een stuk nadrukkelijker op zoek naar treffers en dat betaalde zich al snel uit in doelpunten: Kasper Dolberg rondde een prachtige voorzet van Donny van de Beek acrobatisch af en ook Dusan Tadic pakte zijn goal na een uurtje mee: 3-0.

Score loopt op in slotfase

Daarna bleef de score lang steken, maar in de slotfase werd het alsnog een slachtpartij in de Johan Cruijff ArenA: invaller David Neres tikte al vallend de 4-0 binnen, Klaas-Jan Huntelaar, ook invaller, schoof de 5-0 binnen en Van de Beek krulde als slotakkoord prachtig de zesde en laatste treffer van de avond binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ajax heeft het één helft lastig met VVV-Venlo
Sluiten