Redactie Metro
Redactie Metro Sport 10 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Sjinkie Knegt loopt zware brandwonden op door kachel

Shorttracker Sjinkie Knegt is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht nadat hij derdegraadsbrandwonden op heeft gelopen. Deze liep hij op toen hij in zijn huis een houtkachel aanstak, hierbij vatte zijn kleding vlam met zware verwondingen tot gevolg.

Het ongeluk vond donderdagmiddag plaats in zijn huis in het Friese Bantega. De onfortuinlijke shorttracker werd gewond in de woonkamer aangetroffen door zijn vrouw.

Pech voor Knegt

Het is niet de eerste keer dit schaatsseizoen dat Sjinkie Knegt door een ongeval in de huiselijke kring geblesseerd raakte. Vorige maand scheurde de 29-jarige shorttracker twee spieren nadat zijn linkerbeen tussen een heftruck en een kozijn bekneld raakte. Het herstel van de spierscheuring zou ongeveer tot maart duren, waardoor hij op tijd fit zou zijn om mee te doen aan het WK in Sofia.

De verwondingen die Knegt donderdag opliep zitten op verschillende plekken van zijn lichaam. De sporter, die op de Olympische Spelen van Pyeongchang nog zilver won op de 1500 meter, wordt behandeld op de brandwondenafdeling van het Martini Ziekenhuis in Groningen. Zijn linkerbeen is er het slechtste aan toe, daar gaat het om derdegraads brandwonden, meldt schaatsbond KNSB. Zij kunnen nog niet inschatten hoe lang het herstel gaat duren.

Bondscoach Jeroen Otter heeft de andere Nederlandse shorttrackers donderdagmiddag geïnformeerd over Knegt. Zij doen vanaf vrijdag mee aan de EK in Dordrecht.

Bij een derdegraads brandwond is zowel de opperhuid als de lederhuid volledig beschadigd. De kleur is wit, zwart of beige/bruin. Omdat de zenuwen zijn aangetast is de wond volgens Brandwondenzorg Nederland nauwelijks pijnlijk. Er zit meestal wel een tweedegraads brandwond omheen die zeer pijnlijk kan zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.