Metro en ANP
Metro en ANP Sport 20 jan 2019 / 19:02 uur

Gemiste kans voor Ajax met gelijkspel SC Heerenveen

Ajax heeft vandaag een grote kans laten liggen om op de eerste plek in de eredivisie te komen. De ploeg speelde gelijk tegen SC Heerenveen (4-4), waardoor Ajax nog steeds op de tweede plek staat. De Amsterdammers staan twee punten achter koploper PSV.

Mentale klap

Volgens aanvoerder Matthijs de Ligt is het een mentale klap voor de Ajax. „Ik denk dat wij van ons tweeën het minste uit dit weekeinde komen”, zei De Ligt bij FOX Sports, doelend op de titelstrijd tussen PSV en Ajax. De Eindhovenaren hebben nu nog steeds twee punten voorsprong.

„Iedereen is hier goed ziek van. Wij hebben een mentale klap gekregen", erkent De Ligt. „Hoe moeilijk het ook is en hoe erg we ook balen, we moeten onze rug rechten. Donderdag spelen we voor de beker weer tegen Heerenveen, we hebben dan wat recht te zetten. En zondag is de klassieker tegen Feyenoord. We balen heel erg, maar we moeten door."

Gelijkspel

Eerder op de dag speelde PSV gelijk tegen Emmen (2-2), waardoor de regerend landskampioen punten liet liggen. Dit was de eerste keer sinds 8 mei 2016 dat Ajax een kans had om weer op kop te komen, maar die droom werd in de extra tijd door Pierie onderuit geschopt.

Voor PSV was het de tweede keer dit seizoen dat er punten verspeeld werden. Voor de winterstop moesten de Eindhovenaren de zege aan Feyenoord laten (2-1). Alle andere zestien duels werden gewonnen en heel vaak ging dat met het grootste gemak, getuige ook het doelsaldo van 60-8.

Na een maand pauze hoopte Mark van Bommel dat zijn ploeg in Drenthe weer net zo overtuigend voor de dag zou komen als tijdens de eerste seizoenshelft. In de 71e minuut werd de 2-0 gescoord en leek niets de ploeg nog in de weg te staan. Een paar minuten later werd echter het eerste doelpunt van Emmen gemaakt. In de blessuretijd werd de gelijkmaker gescoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gemiste kans voor Ajax met gelijkspel SC Heerenveen
Sluiten