Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 12 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Dakar-coureur rijdt toeschouwer aan en gaat door

Voor de Russische vrachtwagenrijder Andrej Karginov (43) is de Dakar Rally vroegtijdig ten einde gekomen. Hij is door de organisatie uit de wedstrijd gezet, nadat hij een toeschouwer aanreed en vervolgens weigerde te stoppen.

Gebroken heup

Tijdens de 500 kilometer lange etappe in Peru was Karginov net over de helft, toen hij een groep supporters over het hoofd zag. De meesten wisten net op tijd weg te duiken, maar een man van zestig jaar uit Zuid-Afrika werd wel geraakt, hij brak daarbij zijn heup.

Karginov besloot niet om te kijken en reed keihard door om de etappe uiteindelijk als vierde uit te rijden. Dit terwijl het slachtoffer ondertussen per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

Hoewel de man met zijn groepje op een plek stond waar toeschouwers sterk werd afgeraden te komen, heeft de organisatie handelend opgetreden tegen de Rus, die naar huis kon vertrekken.

Hij zag het niet

Zijn teambaas en oud-winnaar Vladimir Tsjagin neemt het voor Karginov op. Vijf toeschouwers stonden precies op het spoor dat Andrej volgde. Vier wisten tijdig weg te springen, maar de vijfde kwam met zijn been onder het achterwiel van de truck. Andrej zag dit allemaal niet. Hij reed omhoog en dan is alles wat je ziet je windscherm en de top van het duin.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.