Metro en ANP
Metro en ANP Sport 16 dec 2018 / 19:30 uur

Daverend succes voor Fortuna Sittard in De Kuip

Fortuna Sittard heeft zondag in De Kuip een einde gemaakt aan de zegereeks van Feyenoord. De Limburgse club, die na 16 jaar eindelijk weer in de eredivisie speelt, versloeg Feyenoord met 0-2.

Het leek er even op dat de Rotterdamse ploeg zich zou gaan mengen in de titelstrijd, vooral door de winst deze maand op koploper PSV (2-1). Maar na de flater in de mistige Kuip is het kampioenschap nu toch ver weg.

Gevaarlijke tegenstander

Feyenoord startte met liefst acht spelers uit de eigen jeugdopleiding. De 17-jarige middenvelder Orkun Kökcü mocht een week na zijn geslaagde debuut als invaller tegen FC Emmen, met een doelpunt en assist, voor het eerst starten.

De thuisclub begon best aardig, met schietkansen voor de vleugelspitsen Sam Larsson en Steven Berghuis. Fortuna Sittard, dat aantrad met twee aanvallers, kwam er echter ook regelmatig gevaarlijk uit. De Amerikaanse spits Andrija Novakovich verprutste na een half uur een grote mogelijkheid toen hij samen met Lars Hutten op het doel van Justin Bijlow afging. In plaats van de bal af te spelen, probeerde Novakovich het zelf, maar dat mislukte.

Toch geen gelijkmaker

De Limburgse ploeg van de trainers René Eijer en Kevin Hofland voetbalde gedurfd en kwam kort na rust wel op voorsprong na een snelle uitbraak, ingeleid door Mark Diemers. Novakovich legde de bal nu wel goed terug op Hutten, die de verrassende 0-1 binnen schoot. Twintig minuten later was Hutten ook heel dicht bij de 0-2, maar zijn schot vloog rakelings langs het doel.

Van Bronckhorst bracht halverwege de tweede helft Robin van Persie in het veld voor verdediger Jan-Arie van der Heijden. De routinier was in de slotfase dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot miste kracht. In blessuretijd maakte invaller Ahmed El Messaoudi de stunt van Fortuna Sittard compleet door de 0-2 binnen te schieten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Daverend succes voor Fortuna Sittard in De Kuip
Sluiten