Daisy Heyer
Daisy Heyer Sport 5 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Mayweather keert terug in de ring op Oudejaarsavond

Leuk nieuws uit de wereld van de vechtsport: Floyd Mayweather heeft een contract getekend voor een gevecht op Oudejaarsavond in Japan. En het wordt wellicht een MMA-gevecht.

Zijn tegenstander wordt deze keer niet zoals gedacht Conor McGregor of Khabib Nurmagomedov, maar de 20-jarige kickbokser Tenshin Nasukawa.

Onverslaanbaar

Nasukawa heeft zo’n dertig gevechten op zijn naam staan en is tot op heden onverslaanbaar gebleken, maar tijdens RIZIN 14 gaat de 41-jarige Mayweather het toch proberen. Het record wat Nasukawa op zijn naam heeft staan is 27-0.

Mayweather heeft aangegeven dat hij nog aan het nadenken is of het om een boks-, kickboks- of MMA-wedstrijd zal gaan. Dat wordt de komende weken besloten. Ook over het gewicht dat de twee moeten hebben, zijn nog geen afspraken over gemaakt.

MMA?

Mayweather hield zondagavond een persconferentie in Japan over het gevecht. Hoeveel geld hij voor het potje krijgt, deed hij ook (nog) geen uitspraken over. Het gevecht gaat plaatsvinden in de Saitama Super Arena; het op drie na grootste stadion (indoor) van de wereld met plaats voor 36,500 mensen.

Er wordt gehoopt op een MMA-gevecht voor de twee, omdat Mayweather in het verleden wat MMA-training heeft gehad. UFC-kampioen Tyron Woodley heeft aangeboden om met de oud-vechter te werken, omdat hij gelooft dat Mayweather echt kan winnen. Mayweather heeft aangegeven dat hij het gevecht in Japan houdt omdat hij een grote liefde voor het land en de mensen heeft.

Jong en snel

Over Nasukawa zegt Mayweather dat het een ,,hele jonge, hele snelle" vechter is, die indruk op hem heeft gemaakt met zijn fysiek en volgens hem op een ‘serieuze sportschoolfanaat’ overkomt. Ook Nasukawa omschrijft Mayweather met goede woorden. Hij gelooft dat de oud bokser echt in staat is hem ‘goed te raken’ als ze in gevecht zijn.

Eerder gaf Mayweather aan graag tegen Khabib Nurmagomedov te willen vechten, maar dat gevecht lijkt nu voor even naar de achtergrond verdwenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.