Jelmer Visser
Jelmer Visser Sport 9 nov 2018 / 20:51 uur

Leeuwinnen vreten Zwitserland op en winnen met 3-0

De Oranje Leeuwinnen staan al met een been op het WK van volgend jaar. In Utrecht wonnen de dames gemakkelijk van Zwitserland, ze waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij en hebben het geen moment moeilijk gehad.

Uiteindelijk wonnen ze met 3-0 en lieten ze zien dat de Zwitserse ploeg helemaal niks te zoeken had in Nederland. Bij de return dinsdag in Schaffhausen kan Oranje zich voor de tweede keer op rij plaatsen voor het WK.

Uitstekend uitgangspunt

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zegevierde in een uitverkocht Galgenwaard en zette daarmee een grote stap richting de mondiale eindronde van volgend jaar in Frankrijk.

Na een doelpuntloze eerste helft met veel kansen, opende Sherida Spitse kort na rust de score in Utrecht uit een vrije trap. Lieke Martens tekende twintig minuten voor tijd voor de tweede treffer en Vivianne Miedema schoot de 3-0 binnen, na een sterke actie van invalster Lineth Beerensteyn. Jackie Groenen viel in de tweede helft uit met een enkelblessure, het is nog niet bekend of zij op tijd hersteld is voor de return

Aanstaande dinsdag wordt de return in Zwitserland gespeeld op kunstgras, met de drie doelpunten voorsprong in de zak lijkt dit een formaliteit te zijn. De voetbalsters debuteerden op het vorige WK, in 2015 in Canada. In 2017 werden ze Europees kampioen tijdens het EK in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leeuwinnen vreten Zwitserland op en winnen met 3-0
Sluiten