Metro
Metro Sport 20 okt 2018 / 10:19 uur

Volleybalsters sluiten WK zonder medaille af

De Nederlandse volleybalsters gaan zonder medaille naar huis. Op dramatische wijze kwam er zaterdag een einde aan het WK in Japan voor de dames. Oranje verloor in Yokohama de strijd om het brons van China, ze gingen met een 0-3 (22-25 19-25 14-25) flink onderuit.

De ploeg van Jamie Morrison verspeelde vrijdag tegen Servië (1-3) hun kans op een plaats in de finale. De teleurstelling daarvan leek niet op tijd verwerkt. Echter waren de dames in die clash allesbehalve kansloos en speelden ze volgens bondscoach Morrison zelfs ’de beste wedstrijd van dit WK’. Toch kwamen de volleybalsters net tekort.

Teleurstelling

Wel boekten de dames met een vierde eindklassering het beste resultaat ooit op een WK. Toch zal bij de speelsters vooral teleurstelling overheersen na drie mooie weken. Het grote doel was toch echt een medaille.

Vierde plaats

Oranje reikte twee jaar geleden op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro eveneens tot de halve finales. Ook toen wonnen de volleybalsters geen medaille en werden ze vierde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volleybalsters sluiten WK zonder medaille af
Sluiten