Redactie Metro
Redactie Metro Sport 26 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Kiki Bertens in halve finales WTA Finals

Kiki Bertens heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de WTA Finals. In de derde en laatste groepswedstrijd viel haar tegenstander Naomi Osaka uit wegens een bovenbeenblessure, daardoor ging Bertens automatisch door naar de halve finales.

Reserve

Op het moment dat Osaka de strijd moest staken, had Bertens net de eerste set gewonnen. Tijdens de wedstrijd moest Osaka al even stoppen om haar bovenbeen opnieuw in te tapen. Bij terugkeer maakte ze geen frisse indruk meer en na beraad met haar artsen besloot ze na 47 minuten op te geven. „Het is nooit leuk om zo een wedstrijd te winnen. Ik hoop dat ze zich snel beter voelt", zei Bertens direct na afloop.

Tot nu toe heeft Bertens een wedstrijd gewonnen (van de favoriet Angelique Kerber) en een duel verloren (van de Amerikaanse Sloane Stephens).

De WTA Finals is een prestigieuze tenniswedstrijd waarbij de acht beste tennissters van de wereld het tegen elkaar opnemen. In eerste instantie zou Bertens daar, met haar negende plek, net buiten vallen. De eerste van de wereld Simona Halep moest echter verstek laten gaan, waardoor Bertens als eerste reserve toch mee kon spelen. Ze is de eerste Nederlandse tennisster sinds Brenda Schultz-McCarthy in 1997 die mag meedoen aan het slottoernooi van het seizoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.