Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 10 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Feyenoord na 4-0 blamage: Barcelona kon het ook

Het dreigt alweer een zwaar jaar te worden voor het Nederlandse voetbal. AZ is al uitgeschakeld voor de Europa League, Vitesse is dicht bij uitschakeling na een late 0-1 nederlaag donderdag tegen FC Basel en Ajax heeft weliswaar de overhand tegen Standard Luik (voorronde Champions League), maar het kreeg toch een tikkie door in België een 0-2 voorsprong weg te geven.

De grootste teleurstelling tot nu toe is desondanks met afstand de prestatie die Feyenoord donderdag leverde. Of beter gezegd niet leverde.

De Rotterdammers gaven absoluut niet thuis op bezoek bij AS Trencin en gingen met 4-0 onderuit. De Slowaakse club wordt nota bene getraind door voormalig Feyenoord-speler en -trainer Ricardo Moniz. Verder stond ook de door Feyenoord opgeleide Joey Sleegers in de basis.

Hij kwam bij die club nooit tot een duel in het eerste, maar donderdagavond was hij met afstand de beste ‘Feyenoorder’ van het veld. Zelf scoren deed hij niet, maar hij gaf wel de assist bij de 3-0 van Philip Azango. De andere treffers werden allemaal gemaakt door Antonio Mance.

Spiegelen aan Barça

Met name voor rust zag de ploeg van Giovanni van Bronckhorst er belachelijk slecht uit achterin en onmachtig voorin. Toch probeert Jens Toornstra hoopt te houden met het oog op de return vorige week.

Hij spiegelt de kansen van zijn team aan die van Barcelona anderhalf jaar geleden tijdens de beroemde comeback (6-1) tegen Paris Saint-Germain. ,,Alles kan. Paris Saint-Germain – Barcelona was vorig jaar ook 4-0. Daar moet je in geloven. We hebben het onszelf heel erg lastig gemaakt, dat is duidelijk. Alleen je moet nooit de hoop opgeven”, aldus de middenvelder tegenover RTV Rijnmond.

Of de fans er meer vertrouwen in hebben? Op social media wordt er in ieder geval weinig goeds gesproken over de wanprestatie van Feyenoord. ,,Zo slecht heb ik Feyenoord in mijn 40-jarige supportersleven nog nooit gezien." Ook roepen veel mensen op om de meegereisde fans financieel te compenseren.

https://twitter.com/GosuShiv/status/1027645235604668417

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.