Johan van Boven
Johan van Boven Sport 27 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Ongelukkige Clasie wil dolgraag terug naar Feyenoord

Jordy Clasie wil niets liever dan terugkeren naar Feyenoord. De middenvelder staat na 5,5 week vakantie op het punt om naar Southampton te gaan om daar aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Maar als het aan hem ligt gaat hij zo snel mogelijk terug naar Nederland.

Vandaar dat hij zonder zijn gezin het vliegtuig in stapt. „Het buitenland is gewoon niet iets voor ons, we werden er ongelukkig”, zegt Clasie, die in 2015 Feyenoord verruilde voor Southampton. De droom om onder contract te staan bij een club uit de Premier League bleek voor hem in de praktijk minder mooi dan gedacht.

Jordy Clasie namens Southampton in actie tegen Leicester City. Foto: EPA

Na twee seizoenen werd Clasie door Southampton verhuurd aan Club Brugge om daar meer aan spelen toe te komen. Nu hij weer moet terugkeren naar The Saints realiseert de Haarlemmer zich weer dat het leven in Engeland niets voor hem en zijn vrouw is.

Zijn contract loopt echter nog door tot medio 2020, dus zal een geïnteresseerde club een flink bedrag op tafel moeten leggen. Volgens Engelse media wil Southampton – dat aan een transfer wil meewerken – rond de 10 miljoen euro voor Clasie vangen.

Probleem

Dat zal Feyenoord niet snel doen, weet de speler die de jeugdopleiding van de club doorliep. „Voor mij is er maar een optie en dat is Feyenoord. Het transferbedrag kan inderdaad een probleem zijn, maar misschien verkoopt de club nog wat spelers”, aldus Clasie.

Zo keert Karim El Ahmadi na de uitschakeling op het WK met Marokko niet meer terug in De Kuip. De aanvoerder van vorig seizoen heeft inmiddels van een stuk of drie clubs aanbiedingen op zak.

Clasie is bereid een heel groot deel van zijn huidige salaris in te leveren om weer in de Eredivisie te kunnen voetballen. „Ik heb er alles voor over om weer gelukkig te worden.” Hij heeft nog geen contact opgenomen met Martin van Geel, maar de technisch directeur van Feyenoord kan binnen afzienbare tijd een telefoontje verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.