Metro
Metro Sport 30 jun 2018 / 21:00 uur

Messi én Ronaldo uitgeschakeld in achtste finales WK

Voetbalwereldsterren Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn zaterdagavond allebei uitgeschakeld in de achtste finales van het WK Voetbal in Rusland. Argentinië verloor met 4-3 van Frankrijk en Portugal met 2-1 van Uruguay.

Messi en Ronaldo zijn met afstand de beste voetballers van het laatste decennium. Ze wonnen met hun clubs alles wat er te winnen viel, maar moeten het in hun nationale ploegen vaak alleen doen.

Afgang al aangekondigd

Messi heeft Argentinië alleen een gewonnen jeugd-WK en olympisch goud kunnen bezorgen. Op dit WK leek de afgang van Argentinië al in de groepsfase aangekondigd. Messi zelf geloofde al nergens meer in na zijn misser vanaf elf meter in het eerste duel met IJsland. Het elftal verloor het tweede duel met 3-0 van Kroatië. Tegen Nigeria ontsnapte Argentinië nog aan en zeer vroege uitschakeling door met 2-1 te winnen, maar in de achtste finale was het dan echt gedaan. De pas negentienjarige Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain overschaduwde Messi en zijn team en maakte het uiteindelijk 4-3 voor Frankrijk.

Pittig

Hoewel het Ronaldo twee jaar geleden nog lukte om zijn team naar de Europese titel te leiden op het EK, was het de afgelopen twee weken ook niet makkelijk voor hem in Rusland. Ronaldo begon het WK met een hattrick tegen Spanje (3-3) en scoorde daarna ook tegen Marokko (1-0). Maar net als Argentinië ontsnapte Portugal aan een vroege aftocht in de groepsfase door in het derde duel met 1-1 gelijk te spelen tegen Iran.

De achtste finale tegen Uruguay zou sowieso pittig worden: de Zuid-Amerikaanse ploeg won alles in groep A. Al snel maakte Cavani het 1-0 voor Uruguay. Pas na de rust kon Pepe het gelijk maken, maar een paar minuten later stond Uruguay alweer op voorstand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Messi én Ronaldo uitgeschakeld in achtste finales WK
Sluiten