Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 8 jun 2018 / 20:33 uur

Leeuwinnen rollen Noord-Ierland wederom op: 0-5!

Op weg naar het WK Voetbal hebben de Oranje vrouwen andermaal een overtuigende wedstrijd afgewerkt. Op bezoek bij Noord-Ierland werd er zonder al te veel problemen met 0-5 gewonnen.

Geen herhaling

Begin april werden de Noord-Ieren in Eindhoven nog met 7-0 aan de kant geschoven. Zo’n extreme monsteruitslag zat er in de uitwedstrijd niet in, maar daar zal niemand om malen. 0-5 is bovendien bepaald geen kleine uitslag.

Het verschil zat vooral in de eerste helft, waarin Oranje het moeilijk had om door te stoten. Lieke Martens raakte na een halfuur wel al de paal, waarna een paar minuut later Lineth Beerensteyn voor de 0-1 zorgde.

Na de pauze ging het makkelijker. Daniëlle van de Donk scoorde op aangeven van Shanice van de Sanden de 0-2 en de vleugelspits tekende zelf voor de 0-3. Na een overtreding op Beerensteyn maakte Sherida Spits vanaf elf meter de vierde treffer. Jackie Groenen bepaalde vervolgens de eindstand.

Noorwegen

De Europees kampioen heeft inmiddels zes wedstrijden gespeeld en zestien punten in de tas. De voorsprong op eerste achtervolger Noorwegen is vier punten, maar de Scandinaviërs hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Op 4 september staat er een wedstrijd tussen beide teams in Noorwegen op het programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Leeuwinnen rollen Noord-Ierland wederom op: 0-5!
Sluiten