Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 22 jun 2018 / 09:34 uur

Cocu naar Fenerbahçe, Van Bommel nieuwe trainer PSV

Phillip Cocu gaat PSV verlaten voor Fenerbahçe, dat heeft de club zojuist kenbaar gemaakt. Voormalig PSV-aanvoerder Mark van Bommel wordt de nieuwe hoofdtrainer van de Eindhovenaren.

Drie titels

Met Cocu vertrekt er een zeer succesvolle trainer uit het Philips Stadion. Na een interim-periode in 2012 (waarin de beker werd gewonnen), werd Cocu in 2013 aangesteld als hoofdtrainer. In het eerste seizoen viel er niets te vieren, maar vervolgens greep hij drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Bij Fenerbahçe wordt Cocu de opvolger van Aykut Kocaman, die afgelopen seizoen tweede werd met de club uit Istanbul. Inmiddels snakt de Turkse topclub echt naar de eerste landstitel sinds 2014.

Eerste klus

Voor Van Bommel wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer. Afgelopen seizoen had hij de A1 van PSV al onder zijn hoede en was hij assistent van Bert van Marwijk bij Saoedi-Arabië en later Australië, waarmee hij momenteel actief is op het WK. Die klus heeft op dit moment ook zijn prioriteit. ,,Alle focus ligt op het WK." De Australiërs kunnen zich nog plaatsen voor de volgende ronde van het WK, als ze van het al geplaatste Frankrijk winnen en Denemarken onderuit gaat terug Peru.

,,Het moment waarop je bij een A-selectie begint, valt niet altijd te regisseren", zegt Van Bommel verder. ,,Ik heb de bagage die nodig is om met het juiste gevoel aan deze uitdaging te beginnen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cocu naar Fenerbahçe, Van Bommel nieuwe trainer PSV
Sluiten