Metro
Metro Sport 28 mei 2018 / 09:39 uur

Keeper Liverpool wordt met de dood bedreigd

De keeper van Liverpool, Loris Karius, wordt sinds de Champions League-finale bedreigd met de dood. De Engelse politie neemt de bedreigingen serieus en onderzoekt iedere bedreiging.

‘Ik hoop dat je hele familie sterft’

De 24-jarige Duitser ging zaterdag tijdens de verloren finale van de Champions League tegen Real Madrid (1-3) twee keer de fout in. Een aantal Liverpool-fans nam dat de doelman nog al kwalijk en wenst Karius sindsdien de verschrikkelijkste dingen via toe via sociale media. „Ik vermoord je vriendin", „ik hoop dat je hele familie sterft" en „je zonen verdienen het om aan kanker te sterven" kreeg hij onder meer te horen.

De politie neemt social media-berichten als deze uitermate serieus, zegt een woordvoerder van de Britse politie tegen de BBC. „Alle kwaadwillige berichten en bedreigingen worden onderzocht.”

Huilend naar de fans

Karius blunderde bij de 1-0 van Karim Benzema en de 3-1 van Gareth Bale. De keeper gooide de bal tegen het been van Karim Benzema, die de bal binnen zag rollen. Bij de 3-1 verkeek Karius zich totaal op het schot van Gareth Bale. Mede door de fouten van de keeper greep Liverpool al voor de derde keer naast een Europese hoofdprijs.

De doelman verontschuldigde zich na afloop huilend bij de fans van Liverpool. „Ik weet dat ik het heb verpest met die twee fouten en jullie allemaal in de steek heb gelaten", schreef Karius op zijn sociale media.

View this post on Instagram

Haven’t really slept until now… the scenes are still running through my head again and again… I'm infinitely sorry to my teammates, for you fans, and for all the staff. I know that I messed it up with the two mistakes and let you all down. As I said I'd just like to turn back the time but that's not possible. It's even worse as we all felt that we could have beaten Real Madrid and we were in the game for a long time. Thank you to our unbelievable fans who came to Kiev and held my back, even after the game. I don't take that for granted and once again it showed me what a big family we are. Thank you and we will come back stronger.

A post shared by LORIS (@loriskarius) on

Nieuwe doelman

Engelse kranten speculeren ondertussen al over een nieuwe doelman voor Liverpool. Jan Oblak (Atlético Madrid) en Alisson Becker (AS Roma) worden vaak genoemd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Keeper Liverpool wordt met de dood bedreigd
Sluiten