Redactie Metro
Redactie Metro Sport 1 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Fan van skaten én paarden? Ga ‘horseboarden’

Originele sporten die je voorheen nog niet kende: je ziet ze steeds vaker voorbij komen. Een splinternieuw voorbeeld is ‘horseboarding’, waar zowel fans van paarden als skateboardliefhebbers hun hart op kunnen halen. Ook als je fervent waterskiër bent kan je hier dubbel en dwars terecht: het zou daar vooral iets van weghebben, meldt Omroep Brabant.

Al een tijdje bekend

Afgelopen zaterdagmiddag organiseerden de zussen Ilse en Eveline van Meer een clinic in ‘horseboarding’, waarbij je op een board met wielen achter een paard aan skate. Het is nog niet razend populair in Nederland, maar een blik op Youtube verraadt dat het op andere plekken in de wereld al langer beoefend wordt. Het is begonnen in Engeland, waar het ook al een stuk populairder is.

Veel oefenen

Hét geheim tot het worden van een tophorseboarder? Nou, vooral veel oefeningen én goede spullen, vertelt Gaby Dorn tegen Omroep Brabant. Ze geeft regelmatig clinics en stelt dat het leukste van de sport de ‘samenwerking’ met je paard is. Het blijven staan op je mountain- of wakeboard vergt wel flink wat precisie: voor je het weet lig je op de grond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Fan van skaten én paarden? Ga ‘horseboarden’
Sluiten