Metro
Metro Sport 15 mei 2018 / 19:09 uur

Bas Dost loopt hoofdwond op bij aanval hooligans

De Nederlandse spits Bas Dost heeft dinsdag een hoofdwond opgelopen toen vijftig hooligans van zijn club Sporting Lissabon met veel geweld het trainingscomplex bestormden.

De fans kwamen verhaal halen na een teleurstellend verlopen seizoen voor de Portugese club. Sporting eindigde als derde en wist zich niet te kwalificeren voor de Champions League.

Riemen, fakkels en strijkijzers

Volgens verschillende Portugese media waren de hooligans gewapend met riemen, fakkels en zelfs strijkijzers. Niet alleen Dost werd de dupe. Ook ploeggenoten van hem en trainer Jorge Jesus kregen klappen.

Dost moest zich aan zijn hoofdwond laten behandelen. Op foto’s is te zien dat hij ook kneuzingen heeft opgelopen. De hooligans brachten ook grote vernielingen aan op het trainingscomplex van Sporting.

Daders achterhalen

Dost eindigde als tweede op de topschutterslijst van de hoogste Portugese voetbalcompetitie. Hij scoorde maar liefst 27 keer en leverde drie assists. De leiding van Sporting Portugal heeft de aanval van de hooligans inmiddels ernstig veroordeeld en belooft alles in het werk te stellen de daders te achterhalen.

Gunther Neuhaus, de zaakwaarnemer van Dost, heeft geen woorden voor de actie van de hooligans. „Dit is echt onvoorstelbaar", vertelde hij aan Portugese verslaggevers. „Het was een heel gevaarlijke situatie. Dost is een van de belangrijkste spelers van Sporting in de laatste tien jaar."

Dost maakt geen deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de komende oefeninterlands tegen Slowakije en Italië. Hij bedankte vorige maand voor de nationale ploeg omdat hij zich daar niet gewaardeerd voelt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bas Dost loopt hoofdwond op bij aanval hooligans
Sluiten