Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 15 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

PSV landskampioen na dikke winst op aartsrivaal Ajax

Kampioen worden in een direct duel met je rivaal. Mooier kan het niet en PSV deed het. De Eindhovenaren wonnen in eigen huis met 3-0 van Ajax door doelpunten van Gastón Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn.

De 24e titel

Op de 24e titel van de Eindhovenaren is niks af te dingen. PSV veroverde op de zesde speeldag de koppositie en die plek gaf de ploeg niet meer uit handen. De neutrale toeschouwer werd niet warm of koud van datgene wat PSV liet zien, maar Phillip Cocu smeedde een hecht collectief dat zich niet gek liet maken.

Bang

Ajax-coach Erik ten Hag probeerde dit nog wel door voorafgaand aan de kraker te stellen dat hij zeker wist dat ‘PSV bang was voor Ajax’. Cocu haalde zijn schouders echter op en ging over tot de orde van de dag. Iets wat PSV het hele seizoen al deed. Met 5-0 verliezen van Willem II? Natuurlijk schaamden de PSV’ers zich rot, maar daarna werd de draad gewoon weer opgepakt.

Heerlijk duel

En om PSV nu af te schilderen als een saaie ploeg gaat ook te ver. FC Utrecht werd met 7-1 opgerold in eigen huis, de wedstrijd tegen FC Twente was een spektakelstuk en in De Kuip werd Feyenoord met 3-1 verslagen. Ook de kampioenswedstrijd tegen Ajax past in dat rijtje. In een heerlijke wedstrijd stonden de twee beste ploegen van Nederland tegenover elkaar. Het spel golfde op en neer en de spanning op de tribunes was te snijden.

Voor de gasten was Klaas Jan Huntelaar twee keer dichtbij een doelpunt en ook de thuisploeg had een paar kansen. Maar in de 23e minuut was daar de verlossing voor de PSV-fans. De opgekropte spanning kon eindelijk worden omgezet in juichen toen Pereiro de openingstreffer maakte.

Gebroken

Bij rust stond het 2-0 door De Jong en was Ajax’ verzet gebroken. Terwijl op het Stratumseind het bier rijkelijk vloeide en de PSV-fans in het stadion onophoudelijk bleven zingen, keken de meegereisde Ajax-fans gefrustreerd toe. Toen Bergwijn er ook nog eens 3-0 van maakte, was dat het teken om het uitvak te verbouwen en om het publiek dat beneden zat te bestoken met vuurwerk. In de slotfase kregen Nico Tagliafico en invaller Siem de Jong ook nog rood. Het was een passend slot voor wat een gifzwart seizoen is geworden voor de Amsterdammers, maar in Eindhoven maalden ze er niet om en werd er feest gevierd tot diep in de nacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.