Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 10 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Lewis Hamilton uit opnieuw kritiek op Max Verstappen

Lewis Hamilton heeft opnieuw kritiek geuit op Max Verstappen. De wereldkampioen noemde de Nederlander na de race in Bahrein al ‘dickhead’ nadat Verstappen hem in de derde ronde inhaalde. De twee wagens schampten elkaar daarbij en Verstappen moest uiteindelijk de race staken.

Onvolwassen

„Verstappen is een jonge coureur en kan alleen maar bijleren. Hij kan fantastisch racen, maar jongelingen maken niet altijd de goede keuzes", zegt Hamilton twee dagen na de race tegen Sky Sports. „Als Fernando Alonso in de auto van Red Bull had gezeten, was hij gefinisht en had hij wél punten gepakt. Ik ook, denk ik."

„Red Bull heeft een auto waarmee resultaten zouden moeten worden geboekt, maar slaagt daar door onervarenheid of onvolwassen keuzes niet in. Verstappen had de race in Bahrein moeten uitrijden. Daar is hij goed genoeg voor.”

Leerproces

Hamilton hoopt dat Verstappen leert van alles wat hij meemaakt. „Ik zat in dezelfde situatie toen ik jong was en weet dus hoe het is. Ik weet ook hoe makkelijk het is om jezelf te verliezen en te vergeten om anderen te vergeten.”

De volgende Grand Prix is komend weekend in China. Verstappen staat na twee weekeinden op een teleurstellende tiende plaats in de WK-stand. Hij heeft al 42 punten achterstand op koploper Vettel die met 50 punten de volle buit te pakken heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.