Johan van Boven
Johan van Boven Sport 22 apr 2018 / 17:36 uur

Feyenoord maakt seizoen goed met gouden KNVB-beker

Feyenoord heeft het slechte seizoen in de Eredivisie alsnog van een fraai vernislaagje voorzien. De Rotterdammers waren zondagavond in de bekerfinale met 3-0 te sterk voor AZ, dat voor de tweede keer op een rij de eindstrijd om de Dennenappel verloor.

Net nadat de meegereisde supporters uit Alkmaar massaal ‘Het is stil aan de overkant’ hadden ingezet, liet Nicolai Jørgensen in de eerste helft de met Feyenoordfans uit hun dak gaan. Na een voorzet van Karim El Ahmadi en een uitstekende kopbal van Steven Berghuis, gaf de Deen het laatste tikje. Nadat iedereen was uitgejuicht galmde wederom ‘Het is stil aan de overkant’ door het stadion, maar dit keer vanaf de andere kant.

De fans van AZ gooiden in de eerste minuten van de finale vuurwerk op het veld. Foto: ANP

Na een uur spelen mocht de aanhang van Feyenoord alvast stiekem gaan denken met welke smoes ze maandag niet op hun werk verschijnen vanwege de huldiging in De Kuip. Het was uitgerekend Robin van Persie die de score verdubbelde. Na een fraaie actie stiftte hij de bal fraai over doelman Marco Bizot.

Zo heeft Van Persie gekregen waarvoor hij naar zijn geboortestad Rotterdam is teruggekeerd: een prijs. Hij speelde weliswaar minder wedstrijd dan hij aanvankelijk had gehoopt, maar dat coach Giovanni van Bronckhorst hem vaak spaarde en de aanvaller rustig liet toewerken naar de bekerfinale, wierp zondag zijn vruchten af.

Prijzen

Dankzij de klasse van Van Persie kon Feyenoord na een uur wat rustiger achteroverleunen en moest AZ aan de bak om de achterstand te verkleinen. Maar Feyenoord had weinig moeite overeind te blijven en liep in de slotseconden zelfs nog uit naar 3-0. Dus mag de club na een beker, de Johan Cruijff Schaal en het kampioenschap van vorig seizoen de vierde prijs in drie seizoenen bijschrijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoord maakt seizoen goed met gouden KNVB-beker
Sluiten