Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 4 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit kost het om Max live aan het werk te zien

Max Verstappen hoopt komend weekend in Bahrein een beter resultaat neer te zetten dan in Australië. De Nederlander eindigde tijdens de openingsrace van het Formule 1-seizoen op het circuit van Albert Park als zesde.

Duurder

Nederlanders die Max in Bahrein live aan het werk willen zien moeten 145 euro voor een kaartje neertikken, vorig jaar was dit maar liefst 166 euro. Dat blijkt uit onderzoek van besparingsplatform kortingscode.nl. Na Bahrein vertrekt het circus meteen naar China waar een kaartje maar 69,13 euro kost. Met deze prijs is Shanghai het goedkoopste circuit op de kalender dit jaar, op de voet gevolgd door Japan met 77 euro. De grootste prijswijziging vind plaats in Abu Dhabi, tickets zijn daar zo’n 125 euro goedkoper geworden.

„Vergeleken met vorig jaar zijn de tickets in 2018 zo’n vier procent duurder geworden en betaal je gemiddeld zes euro meer”, zegt Jan Willem van Tilburg van kortingscode.nl. „De gemiddelde entreeprijs is 163,48 euro. Zodoende lijkt het Liberty Global nog niet te lukken de Formule 1 toegankelijker te maken.”

Oostenrijk

Leuk, die goedkope tickets in China en Japan, maar met alleen de toegangstickets ben je er als Nederlandse Formule 1-fan natuurlijk nog niet. „Als je de reiskosten hierbij optelt ben je het goedkoopst uit voor de Oostenrijkse en Belgische GP”, zegt Van Tilburg. „Voor beide races ben je ongeveer 170 euro kwijt. Een weekendje naar de race in de Verenigde Staten kost je inclusief reis maar liefst 915 euro. Dit jaar zijn de Grand Prix van Mexico (988 euro) en Australië (1025 euro) het duurst om te bezoeken.”

Uit het onderzoek blijkt dat raceliefhebbers voor Europese toegangskaarten het goedkoopst uit zijn in Hongarije en Oostenrijk. Entreetickets voor het hele weekend kosten daar respectievelijk 99 en 105 euro, ook een weekendbezoek aan Monza is relatief goedkoop met 109 euro.

Prijzig

Spa Francorchamps hoort met een prijs van 155 euro al bij de duurdere tickets, maar hier zijn de kosten nog wel te overzien vindt Van Tilburg. „De duurste toegangsbewijzen in Europa vind je in Duitsland. Voor Circuit Hockenheim betaal je maar liefst 279 euro. Kort daarachter zit Silverstone met een ticketprijs van 273,75 euro en Castellet, het nieuwe circuit in Frankrijk, komt op een derde plek met 205 euro per ticket. De Grand Prix van Monaco heeft de tickets dit jaar verlaagd met meer dan 40 euro. Je betaalt nu nog zo’n 190 euro. De vrije training is hier echter op donderdag in plaats van vrijdag dus dat betekent wel een extra dag accommodatie. En dat is in Monaco natuurlijk prijzig.”

Voor wie alle races wil bijwonen dit seizoen moet rekening houden met een kostenpost van 10.530 euro aan tickets en vervoerskosten. „Veel geld inderdaad”, lacht Van Tilburg die nog wat besparingstips heeft. „In bijna alle gevallen is het goedkoper om direct bij het circuit te kopen in plaats van via de officiële kaartverkoper F1tickets.com. Ook is het slim om je in te schrijven voor de nieuwsbrieven van de circuits. Er bestaat dan een grote kans dat je er dan op tijd bij bent voor de Early Bird tickets. En zet een price alert aan bij Google Flights voor als je naar een verre race wilt. Wees er op tijd bij zodat je de prijsontwikkeling goed kan zien. Vroeg boeken is vaak het goedkoopst.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.