Johan van Boven
Johan van Boven Sport 12 mrt 2018 / 14:00 uur

Speler VVV mist duel omdat hij een leven kan redden

Lennart Thy staat deze week niet op het trainingsveld bij VVV-Venlo en hij mist ook de wedstrijd tegen koploper PSV van komende zaterdag. Op zich geen bijzonder nieuws, maar de aanleiding is wél heel special.

Zeven jaar geleden stond de Duitser, destijds spelend bij Werder Bremen, DNA af om in de toekomst iemand met bloedkanker te kunnen helpen, meldt de voetbalclub uit Venlo op haar website. Nu blijkt er een DNA-match te zijn met een leukemiepatiënt en heeft Thy besloten zijn bloed te doneren.

Stamcel

Dankzij de donatie van de 26-jarige Thy kan er een stamceltransplantatie kan plaatsvinden. Bij mensen met acute leukemie werkt deze vorm van behandeling genezend.

„VVV-Venlo heeft uiteraard ingestemd met het verzoek van Thy om medewerking te verlenen aan dit bijzondere traject. De kans op een DNA-match is bijzonder klein en zorgt voor een uitzonderlijke situatie”, meldt VVV-Venlo.

Volgende week meldt Thy zich weer op het trainingsveld van de Limburgers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Speler VVV mist duel omdat hij een leven kan redden
Sluiten