Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 5 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Fiorentina verlengt contract overleden aanvoerder

Florence is in diepe rouw sinds het onverwachte overlijden van Fiorentina-aanvoerder Davide Astori. De 31-jarige Italiaans international overleed plotseling in de nacht van zaterdag op zondag in zijn slaap. De voetballer werd gevonden in een hotelkamer in Udine, waar Fiorentina zich voorbereidde op de competitiewedstrijd tegen Udinese.

Contract

Fiorentina heeft inmiddels laten weten dat het contract met Astori ondanks zijn overlijden alsnog verlengd gaat worden. Zijn salaris wordt voor onbepaalde tijd overgemaakt naar zijn vrouw en dochtertje. „Het is een ongelooflijke tragedie”, aldus clubeigenaar Andrea Della Valle in de Italiaanse media. „Als ik denk aan zijn familie en aan de medespelers, weet ik gewoon niet wat ik moet zeggen. Hij zou maandag een nieuw contract tekenen zodat hij zijn carrière in Florence zou kunnen afsluiten.”

„Ik ben trots dat ik Davide heb mogen kennen. Hij was de eerste die geloofde in de ommekeer bij deze club en we zullen hem altijd blijven missen. Hij was een ware aanvoerder. Hij was een speciaal figuur in de kleedkamer, dat zag je wel aan de bewondering die zijn medespelers voor hem hadden.”

Brief

Dat Della Valle niet overdrijft blijkt wel uit de ontroerende brief van Fiorentina-middenvelder Riccardo Saponara:

De hele voetballerij reageerde verslagen op het nieuws:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.