Johan van Boven
Johan van Boven Sport 23 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Engelse fans bekogelen bootjes in grachten met bier

De supporters van Engeland hebben donderdag en vrijdag al aardig van zich doen spreken in de binnenstad van Amsterdam. Zo kregen nietsvermoedende toeristen tijdens een rustig boottochtje over de grachten een bierdouche voor hun kiezen.

Op de beelden is te zien hoe de voetbalfans vanaf een bruggetje onder luid gejuich hun plastic glazen richting het sloepje gooien. Als de boot eenmaal onder hen door is gevaren, wordt er ook nog een fiets het water in gegooid.

Een dag eerder was het ook al raak. Toen kleedde een dronken Engelsman zich aan de rand van een gracht uit om vervolgens tot groot plezier van honderden landgenoten in het water te springen.

In Engeland berichten de media met het schaamrood op de kaken over de verrichtingen van de voetbalsupporters, die toch al geen beste naam hebben als het gaat om het bezoeken van uitwedstrijden.

Engelse media zijn niet trots op de fans van de nationale ploeg.

Koeman

The Three Lions nemen het vrijdagavond in de Johan Cruijff ArenA op tegen het Nederlands elftal. Het is de eerste (oefen)wedstrijd onder het bewind van Ronald Koeman, de nieuwe bondscoach van Oranje. De aftrap is om 20.45 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.