Metro
Metro Sport 14 feb 2018 / 07:19 uur

Harde val Japanner (16) op halfpipe, White pakt goud

In de finale op de halfpipe is de 16-jarige Japanner Yuto Totsuka hard ten val gekomen. De schrik zat er goed in, want Totsuka had medische assistentie nodig om van de baan te komen. Gelukkig leek de schade uiteindelijk mee te vallen.

Totsuka raakte de rand van de halfpipe en kwam vervolgens hard ten val. Uiteindelijk slaagde de tiener er wel op eigen kracht in rechtop te gaan zitten, maar medische assistentie was geboden om hem van de halfpipe te krijgen.

Geen ernstige blessure

Volgens een verslaggever van USA Today werd Totsuka overgebracht naar het ziekenhuis. Hij zou geen ernstige verwondingen hebben opgelopen, maar wel wat last hebben van zijn heup. Een kleine meevaller voor de Japanner.

De finale werd uiteindelijk gewonnen door de Amerikaanse snowboardvedette Shaun White. Hij pakte zijn derde olympisch goud. Vier jaar geleden mistte hij Sotsji, maar in 2006 (Turijn) en 2010 (Vancouver) had White zich ook al de sterkste op de halfpipe getoond.

100 keer goud

De overwinning van White was een mijlpaal voor de Verenigde Staten. Het betekende namelijk de honderdste keer goud voor de VS in de historie van de Winterspelen.

White scoorde met zijn laatste run 97,75 punten en wist daarmee de Japanner Ayuma Hirano achter zich te laten. Hirano haalde in run twee 95,25 punten. De Australiër Scotty James, regerend wereldkampioen, werd derde met een score van 92.

De 31-jarige White bevestigde zo in Korea nog maar eens zijn status. „Ik wist dat ik het in me had, maar na mijn run wist ik niet zeker of ik het gered had”, vertelde White die zeer emotioneel reageerde toen zijn score oplichtte. „Ik ben zo trots, deze druk heb ik gewoon nodig.” Voor de laatste run stond hij nog tweede achter Hirano, de nummer twee van Sotsji.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Harde val Japanner (16) op halfpipe, White pakt goud
Sluiten