Johan van Boven
Johan van Boven Sport 28 feb 2018 / 21:12 uur

Feyenoord kruipt dankzij finaleplaats even uit wak

Voor Feyenoordsupporters is het weer een ouderwets baalseizoen. ‘Het is geen pretje om een fan van onze club te zijn’, zeggen ze vaak. Dit voetbaljaar staan ze op maandag vaker dan hen lief is chagrijnig bij de koffieautomaat om aan te horen hoe collega’s die voor een andere club zijn de draak met hen steken. Wéér dramatisch gespeeld, wéér geen overwinning.

Gelukkig voor Het Legioen is er altijd nog meer dan de competitie. Woensdagavond warmden de Feyenoordfans zich op aan de halve finale tegen Willem II. Alsof ze met z’n allen rond een vuurkorf stonden om zolang mogelijk te genieten van de hete gloed, die de kou en de magere resultaten iets draaglijker maakt.

-20

Het was in De Kuip overigens niet zo koud als werd gevreesd. De verhalen over een gevoelstemperatuur van -20 graden konden al snel de prullenbak in. Bezoekers van de wedstrijd hadden buiten het stadion meer last van de snijdende wind dan binnen de muren van Stadion Feijenoord.

De Feyenoordsupporters waren goed gekleed op de kou. Foto: ANP

De wedstrijd was niet heel erg hartverwarmend, maar toen Steven Berghuis er in de 21e minuut 1-0 van maakte greep het thuispubliek de gelegenheid aan om een paar minuten te blijven springen. ‘Waaaaaaaar bliiiiiiijft de chocomelk’, zong de harde kern.

Die vrolijke noot was een groot contrast met de protesten van afgelopen zondag, toen een groot deel van de aanhang met spandoeken aangaf totaal niet blij te zijn met de plannen rond het nieuwe stadion. Ze noemen Feyenoord City liever Feyenoord Shity, omdat ze willen dat de huidige Kuip wordt gerenoveerd.

Revolvers

Maar voorafgaand aan de wedstrijd tegen Willem II kondigden diezelfde supporters aan dat ‘de revolvers voor even in de holsters’ worden gestopt. Het enige dat nu telde was het bereiken van de bekerfinale. Dat geeft maar weer eens aan hoe belangrijk die reddingsboei voor Feyenoord is.

Na de 2-0 van Robin van Persie en 3-0 van Tonny Vilhena werd dan ook hartstochtelijk ‘Finale ohoooo’ gezongen. De fans weten dat ze ondanks de dramatische resultaten in de Erediviside voor het derde jaar op rij op de Coolsingel kunnen staan. Al is AZ, dat eerder op de avond met 4-0 van FC Twente won, allesbehalve een eenvoudige tegenstander.

Maar daar dacht woensdagavond nog even niemand aan. De fans waren blij dat ze even uit het wak konden kruipen waarin ze na het kampioensjaar verzeild zijn geraakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoord kruipt dankzij finaleplaats even uit wak
Sluiten