Redactie Metro
Redactie Metro Sport 20 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Brons shorttracksters na diskwalificaties

De Nederlandse shorttracksters hebben op miraculeuze wijze een bronzen medaille gehaald. De ploeg, bestaande uit Jorien ter Mors, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven, won met overmacht de B-finale op de aflossing. Door een dubbele diskwalificatie in de finale legden de vrouwen beslag op het brons.

De equipe van bondscoach Jeroen Otter reed vanaf de eerste ronde aan de leiding en alleen het Hongaarse kwartet kon een beetje volgen. De zege in de B-finale kreeg extra cachet door de tijd van 4.03,471, een wereldrecord.

Dubbele diskwalificatie

Er was een klein wonder nodig voor de Nederlandse ploeg om nog op het podium te eindigen. In de finale moesten twee diskwalificaties worden uitgedeeld, dan zou Nederland doorschuiven naar de derde positie. Dat gebeurde vervolgens ook: China en Canada werden in de A-finale gediskwalificeerd.

Daardoor schoof de Nederlandse ploeg dus door naar de derde plek, tot grote vreugde van de shorttracksters.

Voor Ter Mors, die op de Spelen in Zuid-Korea het goud won op de 1000 meter bij het langebaanschaatsen, was het haar laatste optreden als shorttrackster. De Twentse gaat zich vanaf nu volledig toeleggen op de langebaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.