Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Sport 13 feb 2018 / 06:04 uur

Atleet (17) verslaapt zich, vergeet jas en wint goud

Een goed begin is het halve werk, zou je denken. Maar de 17-jarige Olympisch atleet Red Gerard heeft dat halve werk niet eens nodig. Zelfs nadat hij zich versliep en zijn snowboardjas vergat, won hij het eerste goud voor Amerika in PyeongChang. En daarna schold hij op live tv.

We horen het je denken: hoe Amerikaans wil je het hebben? De tiener moest op zijn grote dag worden wakker geschud door zijn kamergenoot en mede-atleet Kyle Mack. Het zou zo zijn dat Gerard de avond van tevoren net iets teveel plezier had met Netflix-series. Hij versliep zich, maar Mack maakte hem op tijd wakker om zonder al teveel schaamte op de piste te verschijnen.

https://twitter.com/weswillison/status/962522500893761536

Alhoewel, bijna zonder schaamte. In alle haast kon de jonge snowboarder zijn jas niet vinden. Een niet geheel onbelangrijk onderdeel voor een Olympisch snowboarder. Maar gelukkig was daar weer de reddende engel Mack, Gerard mocht zijn jas lenen. Wonder boven wonder stond de Amerikaan op tijd klaar voor zijn grote moment. Twee rondes lang bungelde hij onderaan het scorebord, maar in de derde ronde wist hij goud te veroveren door een bijzonder creatief kunstwerkje neer te zetten.

Begrijpelijk

Euforisch als de jongen was, vergat hij eventjes dat de halve wereld live over zijn schouder meekeek en floepte er een ‘holy fuck’ uit. Toen de uitzending zich verplaatste naar de studio, bood de presentator van NBC zijn excuses aan voor het taalgebruik van de jongen maar hij kon het enthousiasme wel begrijpen. In Amerika gaat de gunfactor van de jongen door het dak. Iedereen is fan van de ‘oh zo gewone’ Red Gerard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Atleet (17) verslaapt zich, vergeet jas en wint goud
Sluiten