Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 14 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Wat Messi kan doen met zijn krankzinnige salaris

Cristiano Ronaldo stond de afgelopen twee jaar steeds bovenaan de Forbes-lijst met bestbetaalde sporters in de wereld. Maar dat gaat veranderen, want zijn grote kleine rivaal Lionel Messi blijkt nog veel meer te verdienen dan we allemaal dachten. Na zijn contractverlenging bij Barcelona vlogen er al duizelingwekkende bedragen over internet over de hoogte van het salaris van de Argentijn.

104 miljoen

Football Leaks onthulde dit weekend de belangrijkste gegevens uit het sterk verbeterde contract van de vedette. Volgens het Franse Mediapart heeft Messi bij Barça een bruto jaarinkomen van precies 104.441.346 euro. Dat is bijna 9 miljoen euro per maand, ruim 2 miljoen per week en bijna drie ton per dag. Per dag! Met zijn nieuwe jaarsalaris verdient Messi evenveel als Cristiano Ronaldo, Neymar, Gareth Bale en Zlatan bij elkaar.

Rechterrijtje

Wat kan de kleine man allemaal doen met zijn astronomische jaarsalaris? Nou bijvoorbeeld alle negen clubs in het rechterrijtje van de Eredivisie kopen.

Porsche 911

Als de kleine baltovenaar het komende jaar iedere dag een Porsche 911 Carrera cabriolet zou kopen, houdt hij naast een enorm wagenpark aan het einde van het jaar nog zo’n 50 miljoen euro over.

iPhone 8

Van zijn jaarinkomen kan hij ook heel Den Bosch trakteren op een splinternieuwe iPhone.

Syrië

Mocht hij in een iets nobelere bui zijn dan kan hij per dag 5795 families in Syrië van een voedselpakket voorzien en van de hongersnood redden.

Barcelona tot Stockholm

Als Messi zijn jaarsalaris in briefjes van vijf euro achterelkaar zou leggen ontstaat er een geldspoor van Barcelona tot ver voorbij Stockholm.

Kia Picanto

En als Messi het écht niet meer weet, dan kan hij alle inwoners van Zaandijk trakteren op een Kia Picanto.

Sinterklaas

Op 5 december van dit jaar kan Messi voor Sinterklaas spelen en van zijn jaarsalaris alle kinderen tot 12 jaar in Nederland trakteren op FIFA 19.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.