Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 20 jan 2018 / 14:49 uur

Dodelijk ongeval na botsing tijdens Volvo Ocean Race

De Volvo Ocean Race (zeilen) heeft vrijdag te maken gekregen met een dodelijk ongeval. Op 50 kilometer van Hong Kong (de finishplaats van de vierde etappe) crashte een van de deelnemersboten, de Vestas 11th Hour Racing, tegen een vissersboot.

Negen gered

Tien bemanningsleden van de vissersboot sloegen overboord, waarna er negen gered konden worden. De tiende was ook nog in leven toen hij uit het water werd gehaald, maar overleed uiteindelijk in het ziekenhuis.

„Alle betrokken organisaties werken samen met de autoriteiten en verlenen volledige medewerking aan het lopende onderzoek", vertelt de raceorganisatie. Deze laat verder weten haar diepste condoleances aande nabestaanden van het slachtoffer te hebben aangeboden."

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijk incident plaatsvindt tijdens de Volvo Ocean Race. In 2006 kwam tijdens de race – die eens in de drie jaar wordt gehouden verspreid over een periode van zo’n acht maanden – de Nederlandse zeiler Hans Harrevoets. Hij sloeg overboord en kreeg daarbij een klap tegen zijn hoofd. Toen hij uit het water was gehaald, wisten ze hem niet meer te reanimeren.

Gefinisht

De race werd wel gewoon voltooid en gewonnen door Sun Hung Kai/Scallywag uit Hongkong met de Nederlandse zeilster Annemieke Bes aan boord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dodelijk ongeval na botsing tijdens Volvo Ocean Race
Sluiten