Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Sport 22 jan 2018 / 17:16 uur

BMX’er Jelle van Gorkom ontwaakt uit coma

Jelle van Gorkom, de BMX’er die op 9 januari een zwaar trainingsongeluk kreeg op Papendal, is buiten acuut levensgevaar. De 27-jarige winnaar van olympisch zilver in Rio de Janeiro in 2016 is ontwaakt uit zijn coma.

Wel bestaan er nog zorgen over zijn longen en zijn hersenen, zo meldt Jochem Schellens, directeur van Papendal. De BMX’er is licht bij bewustzijn, maar nog wel kwetsbaar. Zijn revalidatieperiode zal lang zijn en het is nog onduidelijk of hij volledig zal herstellen.

In 2016 won hij zilver op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Foto: ANP

Zwaar ten val

De sporter kwam kwam tijdens een training op Papendal zwaar ten val. Hij liep gebroken ribben, een breuk in zijn gezicht, een scheurtje in zijn schedel en beschadigingen aan zijn lever, milt en nieren op.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Jelle van Gorkum door een ongeluk in coma raakt. In 2012 raakte hij bij een val ook al zwaargewond en lag hij drie dagen in coma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
BMX’er Jelle van Gorkom ontwaakt uit coma
Sluiten