Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 21 jan 2018 / 15:11 uur

Bliksemstart Ten Hag dankzij zege op Feyenoord

Erik ten Hag is goed begonnen bij Ajax. De trainer die in de winterstop overkwam van FC Utrecht als opvolger va de ontslagen Marcel Keizer zag zijn nieuwe ploeg in de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft meteen winnen (2-0) van aartsrivaal Feyenoord. De Klassieker begon vrij matjes. Ajax had steeds balbezit, maar tot echte kansen leidde dat overwicht niet.

De eerste grote kans was zelfs voor de gasten. Steven Berghuis glipte weg bij de Argentijnse Ajax-debutant Nico Tagliafico, maar slaagde er niet in om doelman Andre Onana van dichtbij koppend te verslaan. Een paar minuten later miste de matig spelende David Neres aan de andere kant een soortgelijke kans.

Vuurwerk

Na de rust was er een kwartiertje ‘vuurwerk’ waarin het duel beslist werd. Eerst zette Donny van de Beek goed door en passeerde Feyenoord-goalie Brad Jones door de benen: 1-0. Vijf minuten later besliste good-old Klaas-Jan Huntelaar de topper. De spits zette de aanval zelf op en na een perfecte voorzet van Joël Veltman kon ‘de Hunter’ niet missen: 2-0. Zijn tiende treffer tegen Feyenoord in de loopbaan van de aanvaller.

Toen Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen vlak daarna onnodig zijn tweede gele kaart pakte was de Klassieker uiteraard gespeeld. Met een man minder was het alleen maar tegenhouden voor de Rotterdammers. Met de zege houdt Ajax het voorlopig spannend en de druk op koploper PSV in de Eredivisie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bliksemstart Ten Hag dankzij zege op Feyenoord
Sluiten