Johan van Boven
Johan van Boven Sport 2 nov 2017 / 08:33 uur

Winnaar World Series doet live huwelijksaanzoek

Het was voor de Houston Astros al een avond om nooit te vergeten, omdat de honkballers voor het eerst in de geschiedenis de World Series wonnen. In het zevende en beslissende duel waren ze te sterk voor de LA Dodgers. Carlos Correa omlijste de zege met een sprookjesachtige rand door zijn vriendin ten huwelijk te vragen.

Vlak na de wedstrijd werd de infielder van de Astros geïnterviewd en die beelden kwamen live de Amerikaanse huiskamers in. Correa greep tijdens het gesprek plotseling naar zijn kontzak, haalde er een doosje met een ring uit en draaide zich naar zijn grote liefde, die naast hem op het veld stond om mee te delen in de feestvreugde.

Gelukkigste man

„Daniella Rodriguez, je maakt van mij de gelukkigste man ter wereld”, begon Correa zijn aanzoek. Vervolgens zakte hij op een knie en sprak de zin der zinnen uit. „Wil je met mij trouwen?” Rodriguez stond met haar handen voor haar mond en kon haar oren en ogen niet geloven. Dus stelde Correa voor de zekerheid de vraag nog maar een keer. Nadat ze ‘oh my god’ had geroepen, vloog ze haar kersverse verloofde om de nek en riep ze ‘yes!’

Rodriguez werd in 2016 uitgeroepen tot Miss Texas:

Foto: Getty Images

Het was voor het koppel de bekroning op een bijzondere avond. De basis voor de ultieme triomf werd al vroeg in de wedstrijd gelegd. Na de eerste twee innings stonden de Astros in een volgepakt Dodger Stadium in Los Angeles al met 5-0 voor. Voor de startende werper Yu Darvish van de thuisploeg was er geen houden aan. Al in de eerste inning moest hij twee punten incasseren mede door een veldfout van eerste honkman Cody Bellinger.

Met een homerun, zijn vijfde in de World Series, bracht George Springer de stand in de tweede inning op 5-0. Hij werd na afloop uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de finale waarin beide ploegen elkaar tot het uiterste dreven. In het beslissende zevende duel was Houston echter duidelijk beter.

Pijn

Pas in de zesde inning wisten de Dodgers, die tien honklopers vroegtijdig zagen stranden, iets tegenover het slaggeweld van de Astros te stellen (5-1). „Dit doet pijn, maar dat hoort erbij denk ik”, zei de verliezende coach Dave Roberts. ,,We kunnen onszelf echter niets verwijten. We hebben echt alles gegeven in deze World Series.”

Springer, die ook het eerste punt binnenliep, was bij de Astros de gevierde man. „Toen ik in de tweede inning naar de plaat liep, had ik iets speciaal in gedachten”, zei hij over zijn homerun, goed voor twee punten. „Toen ik het geluid hoorde van de bal op de knuppel wist ik dat het een voltreffer was.”

Feest bij de Houston Astros. Foto: EPA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winnaar World Series doet live huwelijksaanzoek
Sluiten