Johan van Boven
Johan van Boven Sport 7 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Voetballers krijgen rood na knokpartij in de rust

Jozy Altidore, die je waarschijnlijk nog kent uit zijn periode bij AZ, was maandag in de Amerikaanse voetbalcompetitie een van de hoofdrolspelers tijdens een knokpartij in de rust van het duel van zijn club Toronto FC met de NY Red Bulls.

Hinderlaag

In de catacomben kreeg Altidore het aan de stok met tegenstander Sacha Kljestan. Wat volgde was een pittige knokpartij waarbij meerdere spelers waren betrokken. Toronto-coach Greg Vanney beweerde dat de spelers van Red Bull zijn spits Altidore hadden opgewacht toen hij naar de kleedkamer ging. „Hij liep in een hinderlaag.”

https://www.youtube.com/watch?v=yYw6EIMBstU

Op Twitter liet de ex-AZ’er weten dat hij van achteren werd aangevallen, maar niet veel later was het bericht weer verwijderd. Volgens Kljestan was het juist Altidore die het opstootje veroorzaakte door hem tegen de muur te duwen.

De Canadese politie moest er aan te pas komen om een eind te maken aan de schermutselingen. Toen de rust was wedergekeerd kregen beide spelers de rode kaart van scheidsrechter Christopher Penso. Uiteindelijk gingen de Red Bulls lachend terug naar New York, want zij wonnen de wedstrijd met 0-1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voetballers krijgen rood na knokpartij in de rust
Sluiten