D. van Aken
D. van Aken Sport 23 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Ronald Koeman weg bij Everton

Trainer Ronald Koeman is ontslagen bij de Engelse voetbalclub Everton. Dat heeft de voetbalclub maandag in een korte verklaring bekend gemaakt. De nederlaag tegen Arsenal (2-5) van afgelopen weekend was de druppel voor het bestuur.

Slechte start

De resultaten vielen dit seizoen erg tegen bij de tweede club uit Liverpool, ondanks flinke investeringen afgelopen zomer. Koeman mocht zijn selectie voor 150 miljoen euro versterken. Hij haalde onder anderen Davy Klaassen, Wayne Rooney en Gylfi Sigurdsson naar Goodison Park.

Koeman was samen met zijn broer Erwin bezig aan zijn tweede seizoen bij de club. Everton wist tijdens de eerste negen competitieduels maar twee keer te winnen en daardoor staat het op een 18de plaats in de Premier League. In de Europa League bungelt Everton met één punt uit drie duels onderaan in hun groep.

Vorig jaar eindigde Everton, onder leiding van Koeman, nog op een zevende plek in de Premier League.

Koeman werkte eerder als assistent-trainer bij Oranje en FC Barcelona en was hoofdtrainer van Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord en Southampton. Met Ajax en PSV werd hij landskampioen. Bij Valencia en AZ werd hij al na een paar maanden ontslagen. Koeman oogstte veel lof en goede resultaten bij Feyenoord en Southampton.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.