Johan van Boven
Johan van Boven Sport 24 okt 2017 / 14:28 uur

Nick Viergever zingt ‘het zijn maar kutkakkerlakken’

De Ajacieden hebben de 1-4 zege op Feyenoord uitgebreid gevierd. De Amsterdammers genoten in een kroeg niet alleen van een biertje, ook verbaal maakten ze nog even duidelijk dat de overwinning zeer zoet proefde. Nick Viergever zong het liedje dat Jan Vertonghen in 2010 een schorsing opleverde. „Het zijn maar kutkakkerlakken”, schreeuwde de verdediger door een microfoon.

De Belg Vertonghen liet het spreekkoor over zijn tong rollen, toen Ajax werd gehuldigd na de bekerwinst in het seizoen 2009/2010. Zoiets doet het altijd goed bij de supporters, maar de KNVB was minder blij met de verbale uitspatting. De bond schorste Vertonghen voor twee wedstrijden.

Minder erg?

Het is de vraag of de bond nu wederom in actie komt. De woorden zijn weliswaar exact hetzelfde, maar de setting is anders. Viergever zingt het ‘anti-kakkerlakkenlied’ binnen de muren van een kroegje. Het is aan de KNVB om vast te stellen of dat minder erg is dan tijdens een huldiging voor duizenden mensen.

Viergever was overigens niet de enige die zijn zangtalent met de aanwezigen deelde. Ook Matthijs de Ligt doet een duit in het zakje met „Amsterdam hoo-li-gans!”. De Oostenrijker Maximilian Wöber laat weten al snel een hekel te hebben gekregen aan de aartsrivaal uit Rotterdam. „Feyenoord, who the fuck is Feyenoord?”

Dit zijn de beelden van Vertonghen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nick Viergever zingt ‘het zijn maar kutkakkerlakken’
Sluiten