Amarins de Boer
Amarins de Boer Sport 24 okt 2017
Leestijd: 3 minuten

Lieke Martens is de beste voetbalster van de wereld

De 24-jarige Lieke Martens mag zichzelf niet alleen de beste speelster van Europa noemen, maar nu ook van de wereld. De aanvalster van Barcelona won maandagavond tijdens het FIFA-gala in Londen de award voor de beste speelster ter wereld.

https://twitter.com/oranjevrouwen/status/922550793584173056

Ook bondscoach Sarina Wiegman viel in de prijzen, ze won de award voor beste coach bij de vrouwen. Lieke en Sarina konden er allebei niet bij zijn, want ze bereiden zich momenteel met het Nederlands elftal voor op de interland met Noorwegen. Dit in het kader van de kwalificatie voor de wereldtitelstrijd.

De ‘Oranje Leeuwin’ nam het op tegen Deyna Castellanos uit Venezuela en Carli Lloyd uit de VS. Sarina Wiegman had concurrentie van twee mannen: Nils Nielsen van Denemarken en de Fransman Gérard Prêcheur, die trainer is van Champions League-winnaar Olympique Lyon.

Zomer vol hoogtepunten

Het is een zomer vol hoogtepunten voor Lieke Martens. Ze maakte een droomtransfer naar FC Barcelona, werd sterspeelster tijdens het EK in eigen land en de Europese bond riep haar in augustus uit tot de beste voetbalster bij de UEFA over seizoen 2016-2017.

Lieke wint award voor beste speelster ter wereld
Lieke Martens en Cristiano Ronaldo met hun UEFA's Beste Speler in Europa 2016/2017-award. Foto: ANP.

Christiano Ronaldo

De 32-jarige voetballer Christiano Ronaldo is maandagavond wederom gekozen als beste voetballer van de wereld van het jaar 2017. De prijs werd uitgereikt tijdens het FIFA-gala in Londen.

Ronaldo weet hoe het is om grote prijzen te pakken voor zijn voetbalkunsten: in 2008, 2013, 2014 en 2016 werd hij ook al gekozen als beste voetballer ter wereld. Dit jaar won hij het van Lionel Messi die bij FC Barcelona speelt en Neymar, die bij Paris Saint-Germain zit. Ook kreeg de sterspeler van Real Madrid de Gouden Bal in 2008 en 2016 en won hij vier keer de Champions League.

De voetballer was erg blij met zijn prijs en noemde het een „groots" moment. Hij kreeg de prijs uitgereikt van zijn Braziliaanse naamgenoot Ronaldo en Diego Maradona.

In een tweet draagt hij de prijs op aan zijn familie, vrienden, teamgenoten en zijn coaches bij Real Madrid en het nationaal elftal van Portugal. Met Real Madrid won hij het afgelopen jaar zo’n beetje iedere belangrijke prijs die er te winnen valt, zoals de Champions League, het WK voor clubs en de Spaanse competitie.

Coach ook in de prijzen

Ook de coach van Ronaldo bij Real Madrid, Zinedine Zidane won een prijs: hij werd gekozen als beste coach ter wereld en won van Massimo Allegri van Juventus en Antonio Conte van Chealsea.

Dankzij deze prijs staat Ronaldo nu ‘gelijk’ met zijn grote rivaal Lionel Messi. Messi werd vanaf 2009 tot en met 2012 ieder jaar gekozen als beste voetballer ter wereld. Ook in 2015 ging Messi er met de prijs vandoor.

In London werden maandagavond de volgende FIFA-prijzen uitgereikt:

  • Mooiste goal: Olivier Giroud van Arsenal
  • Coach van het Jaar: Zinedine Zidane van Real Madrid
  • Keeper van het Jaar: Gianluigi Buffon van Juventus
  • Coach van het Jaar van een vrouwenteam: Sarina Wiegman van het Nederlands vrouwenelftal
  • Fair play: Francis Kone 
  • Beste Team: Het Wereldelftal
  • Voetbalster van het Jaar: Lieke Martens
  • Voetballer van het Jaar: Cristiano Ronaldo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lieke Martens is de beste voetbalster van de wereld
Sluiten