Metro en ANP
Metro en ANP Sport 22 okt 2017 / 15:11 uur

Straks bondscoach? Koeman nog dieper in problemen

Trainer Ronald Koeman komt bij Everton steeds verder in het nauw. De laagvlieger uit Liverpool bleek voor eigen publiek niet opgewassen tegen Arsenal. Het duel op Goodison Park eindigde met pijnlijke cijfers: 2-5.

De club uit Liverpool staat in de onderste regionen en dat terwijl er voor bijna 150 miljoen euro werd ingekocht. Sommige kenners dachten dat Everton dit seizoen dan ook serieus de top vier kon aanvallen, mar dit valt in de praktijk dus vies tegen. Hoe slechter het Koeman vergaat bij The Toffees, hoe meer hij in verband wordt gebracht met Oranje.

Bondscoach

Vorige week werd Koeman nog gevraagd naar een eventueel dienstverband in Zeist. De trainer voelde er toen nog niets voor om te vertrekken bij Everton: „Ik ben manager van Everton, dat is het belangrijkste, niets anders. We hebben hier veel werk te doen. We moeten gaan winnen en onze situatie verbeteren. Daarbij ligt mijn prioriteit voor de lange termijn. Bondscoach worden is nu niet realistisch."

Rooney

Everton kwam dankzij een rake knal van Wayne Rooney in de twaalfde minuut op 1-0. Vijf minuten voor de rust maakte Nacho Monreal gelijk (1-1). Na de rust dompelden Mesut Özil, Alexandre Lacazette en Aaron Ramsey de fans van Everton in rouw. In de extra tijd kwamen Oumar Niasse (2-4) en Alexis Sánchez (2-5) ook nog tot scoren.

De thuisploeg moest vanaf de 68e minuut met tien man verder na de tweede gele kaart voor middenvelder Idrissa Gueye.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Straks bondscoach? Koeman nog dieper in problemen
Sluiten