Sander Schomaker
Sander Schomaker Sport 22 okt 2017 / 18:08 uur

Huntelaar: Die stilte na een doelpunt is geweldig

Klaas-Jan Huntelaar moet je altijd opstellen in een Klassieker. De spits speelde in totaal acht keer tegen Feyenoord en maakte daarin negen treffers. Zo nam hij zondagmiddag de openingstreffer voor zijn rekening bij het pak slaag (1-4) dat de landskampioen opliep tegen de aartsrivaal. „Waarom ik altijd scoor tegen Feyenoord?”, herhaalt Huntelaar de vraag breeduit lachend. „Omdat het de lekkerste wedstrijd van het seizoen is, denk ik.”

Na een draak van een eerste helft brak een mooi doelpunt van de 34-jarige spits de Klassieker helemaal open. Huntelaar kuste na de treffer zeker drie keer het Ajaxembleem op zijn shirt. „Dat was mooi moment. Je moet de Feyenoordfans niet teveel provoceren, maar een beetje mag wel.”

Huntelaar was het overigens niet eens met de kritiek van de journalisten op de eerste helft. „Ik vond het juist een fantastische wedstrijd. Misschien was het niet mooi om te zien. Maar het waren heel veel stofwolken en heel veel duels, veel kaarten en een enorm hoog tempo. Ik houd daarvan. Lekkere stevige duels over en weer, maar het werd nooit echt onvriendelijk. Het was op het randje, maar dat hadden we ook afgesproken. We moesten qua agressie hetzelfde brengen als Feyenoord, alleen daarom konden we beslissend zijn. Daar hebben we de kwaliteiten voor. Want als je hier te weinig agressie brengt, loop ja achter de feiten aan en wordt het heel lastig.”

Tegenstand

De spits die deze zomer terugkeerde na een prachtig Europees avontuur bij Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 had op meer tegenstand gerekend van Feyenoord. „We hadden inderdaad wel verwacht dat ze er feller bovenop zouden vliegen, maar dat deden ze niet echt. We konden achterin rustig rondspelen. Er is één fase geweest waarin we het even moeilijk hadden. Daar sleepte André Onana ons doorheen. Hij redde die penalty en daarna voorkwam hij nog een doelpunt. Daarna zag je de koppies bij Feyenoord even hangen. Toen voelde je ook dat het weer onze kant op zou vallen. Na de 1-2 was het gebeurd met Feyenoord en was het wachten op meer doelpunten van ons.”

Huntelaar is in de nadagen van zijn imposante carrière nog steeds zo gretig als een jonge hond. De spits leeft van doelpunten en het is mooi om te zien dat hij van treffers geniet als een klein kind. „Het is altijd zo lekker om hier te scoren. Alleen is het jammer dat er geen uit-fans bij waren om te vieren, want het blijft altijd mooi om een ‘stukje Gallië’ in het stadion te hebben. Dan kan je een doelpunt of een zege delen met de fans.”

Na een doelpunt van Ajax verandert de propvolle Kuip in een plek waar je een speld kan horen vallen. Ook daar geniet Huntelaar van. Die stilte in De Kuip is zo’n geweldig gevoel. Feyenoord is een fantastische club met een mooie aanhang en als je die stil kan krijgen in een uitwedstrijd is dat het mooiste compliment dat je kan krijgen. Dat we niet met onze fans konden feesten, is jammer. Hopelijk mogen ze volgend seizoen weer mee. Maar we gaan het straks ook nog met ze vieren hoor. Ze zullen ze er zometeen wel staan als we terugkomen met de bus. Dus dan vieren we het bij de ArenA met ze.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Huntelaar: Die stilte na een doelpunt is geweldig
Sluiten