Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 20 sep 2017 / 17:51 uur

Bekerhouder Vitesse uitgeschakeld door amateurs

Je hebt de Eredivisie, waarin Vitesse momenteel vijfde staat. Dan komt de Jupiler League, de Tweede Divisie, de Derde Divisie en dan pas is er per regio een hoofdklasse. Daarin is het Amsterdamse AVV Swift actief. Toch was het donderdag te sterk voor Vitesse.

Strafschoppen

Tegen Swift kwam Vitesse zelfs niet een keer tot scoren. Na 120 minuten stond het nog 0-0 en dus moesten er strafschoppen genomen worden. Alexander Büttner miste daarin namens de bezoekers de allereerste strafschop en omdat de Amsterdammers foutloos bleven, zorgden zij voor een megastunt.

Extra pikant detail is dat Vitesse momenteel de titelhouder in de KNVB Beker is. Afgelopen seizoen schopte de Arnhemmers het nog tot de finale in de Kuip waarin AZ met 2-0 werd verslagen.

Derde keer

Het is overigens niet de eerste keer dat Vitesse wordt uitgeschakeld door amateurs. Dat gebeurde ook al in 1987 (Venray) en 2008 (FC Lienden). Bij die laatst blameerde Vitesse zich ook online. Even na de wedstrijd kwam er namelijk een van te voren ingepland bericht op de website, waarin stond dat de club zich had geplaatst voor de volgende ronde, dit terwijl het dus uitgeschakeld was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bekerhouder Vitesse uitgeschakeld door amateurs
Sluiten