Wouter van Loon
Wouter van Loon Sport 7 aug 2017 / 10:07 uur

Zo won oranje het EK: alle goals en hoogtepunten

Het is the day after: de Nederlandse oranje leeuwinnen wonnen zondag de EK-finale tegen Denemarken. Maandagavond worden de dames gehuldigd. Een mooi moment om terug te blikken op een mooi EK, waarin Nederland ongeslagen kampioen werd. We zetten alle goals en een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje.

Nederland – Noorwegen: 1-0

De Nederlandse vrouwen beginnen goed aan de eerste wedstrijd tegen de lepe Noren, maar weten niet te scoren. De Noren komen er daarop een paar keer gevaarlijk uit, maar in de tweede helft kopt Shanice van de Sanden mooi raak. De drie punten zitten in de pocket!

https://twitter.com/Futboltuitstar/status/886716869490749440

Nederland – Denemarken: 1-0

Tegen Denemarken neemt Nederland vanaf het begin de touwtjes stevig in handen. Dat leverde een aantal kansjes op, maar de goal valt uiteindelijk uit een penalty.

De Denen laten het kort daarop na om de 1-1 binnen te schieten. Na gepruts in de Nederlandse verdediging volgt er een vrije schietkans, maar keeper Sari van Veenendaal houdt de bal er mooi uit.

Nederland – België: 2-1

Oranje heeft een nerveus begin in de laatste groepswedstrijd tegen België. De Nederlandse vrouwen worden teruggedrongen, en de Belgen krijgen een paar kansen op de openingstreffer.

Maar naar verloop van tijd gooien de leeuwinnen de schroom van zich af, en begint het te lopen. Uit een strafschop wordt het 1-0.

In de tweede helft maakt België gelijk, en Nederland wordt dan weer teruggedrongen. Maar Lieke Martens schiet uiteindelijk de winnende 2-1 binnen.

Tussendoor lieten de Nederlandse vrouwen wel degelijk zien dat ze goed kunnen voetballen.

https://twitter.com/WorldStreet3s/status/890162502834802688

https://twitter.com/ajaxdailydotcom/status/889578093303693312

https://twitter.com/WoSoComps/status/890144710660157440

Kwartfinale: Nederland – Zweden: 2-0

Lieke Martens zet Nederland in de kwartfinale op een voorsprong. De Zweden zoeken daarop de aanval, en geven flink wat ruimte weg. Daar profiteren de Nederlandse vrouwen uiteindelijk van: uit een counter scoort Miedema de 2-0.

En deze panna van Sherida Spitse willen we je ook niet onthouden.

https://twitter.com/WoSoComps/status/891345106690756609

Halve finale: Nederland – Engeland: 3-0

De Engelsen zijn voorafgaand aan de halve finale duidelijk de favoriet, maar op het veld is daar niets van te merken. Miedema maakt al snel uit een prachtige voorzet de 1-0. Nederland kwam met een bal op de paal goed weg, maar de oranjevrouwen waren verder de baas op het veld.

Na een half uur staat het 2-0 na geblunder in de Engelse defensie. En in de slotseconden wordt het zelfs nog 3-0.

Finale: Nederland – Denemarken: 4-2

In de finale komt Nederland op een 1-0 achterstand, nadat de Denen een terechte strafschop krijgen. Maar oranje vecht zich terug in de wedstrijd: Miedema maakt gelijk na een mooie aanval, en niet lang daarna schiet Martens Nederland op voorsprong.

De Denen geven echter niet op, en scoren nog voor de rust: 2-2.

Na de rust is Nederland duidelijk beter. Uit een vrije trap zet Spitse Nederland weer op voorsprong. Denemarken komt daarna nog een paar keer gevaarlijk in de buurt van de gelijkmaker, maar Miedema maakt een eind aan alle onzekerheid, en schiet de 4-2 binnen.

Dan volgt voor de vrouwen ongetwijfeld het mooiste moment van het toernooi: de beker mag de lucht in worden getild:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo won oranje het EK: alle goals en hoogtepunten
Sluiten